Залата за фитнес към школата по сумо на Токийския университет за малко да остане без уреди. Българите, които са на лагер в Япония преди СУМО ГРАНД ПРИ ВАРНА Петър Стоянов, Иван Качаков и Михаил Илев заложиха по обед на силови занимания и натовариха съоръженията до невиждани тук размери.

Наличните дискове се оказаха недостатъчни и Вожда реши да увеличи тежестта с жива телесна маса. Така на лег-прес той потренира с един тон – 750 кг. железа и 250 кг. живата телесна маса (140 к от Иван Качаков и 110 кг. Михаил Илиев). От напора но едно време сребърният медалист до 115кг. от Европейското първенство при до 21-годишните Илиев се изхлузи и слезе, но Стоянов продължи серията с останалия от едната страна Качаков.

На клек Петър Стоянов пък заложи на 340 кг. С дъмбели за бицепс пък се отчете със по 75 кг. на една ръка.

Двамата ни млади национали Михаил Илиев и Иван Качаков пък не се напънаха чак до такива тежести, защото това им бе като „загрявка” за истинската тренировка на глиненото дохио.

След поредица от коремни преси, любопитна за окото бе гледката как сумисти скачат на въже. Едно от любимите упражнения на Кралицата на попа Мадона, показала го и на сцената в София, бе като завършек за тренировката във фитнеса на гигантите ни днес в Токио. 140-килограмовият Качаков с лекота подскачаше на въже, Вожда с по-умерени движения също направи няколко серии. Илиев предпочете друг начин за релакс – на популярните оребрени големи топки да се задържи достатъчно време без опора.

Тази вечер пък стартира предпоследния за годината турнир по сумо с участието на третия по рейтинг и популярност в Професионалното сумо Калоян Махлянов - Котоошу. В продължение на 15 дни в зала Риогоку най-добрите сумисти в Япония ще мерят сили във всички дивизии. Първият треньор по сумо на българския одзеки Петър Стоянов заедно с Качаков, Илиев и годеницата на Махлянов – Асако се видяха снощи на вечеря. Гигантите опустошиха доста месо, за да съберат сили – националите ни за тренировките, а Котоошу за схватките за Купата на Императора, на която е единствения европеец носител.

Калоян Махлянов – Котоошу ще излезе на дохиото в Токио в първата си срещу срещу Кисеносато. Японският му съперник, тежащ 150 килограма, има един успех над гиганта от село Джулюница, а на сметката на Котоошу са отчетени 4 победи. Кисеносато е роден в Ирабаки, висок е 188см. и има ранг секиваке. Баруто има за съперник великия шампион Асашорю и другият йокозуна Хакухо среща Аминиики.

Гонг научи една любопитна подробност около първия съперник на одзеки Котоошу на турнира в Токио – той е бивш бейзболист, а като тийнейджър е забелязан от сумо специалисти и заради физиката си е привикан да тренира древния спорт, в който прави бързо израстване.