Националната антидопингова лаборатория разпрати съобщение, в което се потвърждава, че капитанът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов е чист.

Интересен е фактът, че след отрицателния резултат Гибона е бил поканен да даде още материал, който да бъде изпратен в чужбина, но той не е явил в лабораторията.

Обяснението за това вероятно е, че националът възнамерява да лети за Пекин. Последният тест потвърждава невинността му и е достатъчен за да се върне в Китай.

Ето и пълният текст:

„Вчера, 14 август 2008 г. (четвъртък) в антидопинговата лаборатория бе взета проба за допинг от волейболиста Пламен Константинов. Пробата бе обработена веднага и показа отрицателен резултат. Това е първата потвърдителна проба след изследването на 21 юли 2008 година. Предстои да бъдат направени още две проби през месеците септември и октомври. Поради факта, че материалът за изследване от Пламен Константинов беше недостатъчен, за да се изпрати част от него за изследване в чужбина, той бе поканен да се яви днес 15 август 2008 г. в 15.00 часа, за да даде урина. Константинов не се яви. Националната антидопингова комисия ще даде официално писмо на БФВолейбол с резултатите от пробата, взета вчера.”