С лоша новина стартира мачът между националния отбор на България по волейбол срещу Китай (3:1 гейма), след като стана ясно, че капитанът ни няма да участва поне д ва мача на Игрите в Пекин. Според официалната информация, Гибона е получил лекарска забрана да се състезава, заради стара контузия, която не е била излекувана.

 

Според президента на БФ по волейбол инж. Данчо Лазаров става въпрос за лекарска забрана. Шефът на централата ни не пожела да даде повече подробности по случая и се измъкна с думите: "Не коментирам повече!".

 

Старши треньорът Мартин Стоев от своя страна потвърди думите на Данчо Лазаров, че Гибона има лекарска забрана, но направи уточнението, че то е до второ нареждане. Със сигурност Константинов пропуска мача с Япония, но наставникът не поясни дали капитанът може да играе в по-късен етап.

 

Според източници на Гонг, Гибона е наблюдавал спокойно мача между Венецуела и САЩ (2:3 гейма) във фоайето на блока в олимпийското село, където са разположени българите. В двубоя срещу Китай на мястото на Константинов в стартовия състав беше включен Костадин Стойков.

 

За съжаление това е много сериозен удар за отбора ни, който няма да може да разчита на своя лидер за предстоящите мачове в Пекин.

 

Капитанът на тима ни не се е качил в автобуса, с който родните волейболисти са отпътували преди мача си с Китай и е останал в олимпийското село, научи Гонг.

 

Любопитното е, че голяма част от официалните лица и представители на родната делегация в Пекин не могат да дадат обяснение за случилото се и защо Гибона не е бил в залата да подкрепя съотборниците си.

 

Една от версиите, които се спрягат е употреба на забранени вещества, а другата - някакъв конфликт вътре в отбора. Това обаче са само част от медийните слухове, които се ширят в последните часове.