Александър Костадинов, който преди дни триумфира с европейската титла по борба, класически стил, днес бе посрещнат по шампионски на летище "София". Костадинов бе вдигнат на ръце от приятелите си, които споделиха емоцията си с него.

"Дай Боже повече успехи! Ще давам всичко от себе си занапред. Искам да зарадвам треньорите си. Искам да благодаря на Министерството на спорта, че ни помогна с лагерите, на които се подготвихме добре.

Искам да поздравя Валентин Йорданов, Българската федерация по борба, треньорския щаб. Без тях нямаше да е факт тази победа.

Янко Шопов и Гриша Ганчев. Последният винаги е помагал на борбата. Благодаря и на цяла България", заяви Костадинов.

Любомир Димитров, който се окичи със сребро също не скри задоволството си от успеха.

"Най-трудното беше психическата нагласа. На финала не успях да се подготвя психически и загубих, но от тази грешка ще си направя изводи. Така се става голям спортист. Надявам се на златен медал за другото първенство", каза Димитров.

Щастлив от представянето на националите ни беше и наставникът на националния отбор по класическа бора Армен Назарян.

"Доволен съм, разбира се. И през мината година спечелихме медали и няма как да не съм доволен от момчетата. От тук нататък само трябва да мислим за развитие. Видяхме много неща и доказахме, че трябва да се бориш, за да има успехи", заяви Назарян. /БГНЕС