Германецът Марсел Кител потвърди очакванията на техните специалисти и спечели втория етап от колоездачната Обиколка на Франция, след като със силен финален спринт остави зад себе си Арно Демар (Франция) и сънародника си Андре Грайпел.

Трикратният шампион и също сочен за фаворит Крис Фруум все пак успя да завърши в основната група, след като преди това падна на паважа при масово меле. Съотборникът на Фруум- уелсецът Герайнт Томас, запази жълтата фланелка и остава лидер в генералното класиране и за утре. Кител завърши 1-и с време 4 часа, 37 минути и 6 секунди, а Демар и Грайпел се наредиха след него в основната група. Топ 6 допълниха Марк Кавендиш (Великобритания), Дилън Груневеген (Холандия) и Сони Колбрели (Италия).

Фруум беше в челните места на колоната, когато един състезател на Катюша загуби равновесие пред него, опитвайки се да влезе между други колоездачи в остър завой на около 30 километра от финала. Получи се домино-реакция, в която бяха повлечени доста хора, в това число и вицешампиона от миналата година Ромен Барде. Екипировката му беше разкъсана, а също така получи и сериозни охлузвания по краката, но благодарение на трима съотборници той успя да се върне в колоната.

Краткото разстояние преди финала обаче не му позволи да постигне нещо повече, освен да бъде част от основната група. В генералното класиране Герайнт Томас води с време 4:53:10 часа. Щефан Кюнг от Швейцария е на 2-а позиция, на 5 секунди от лидера. Днешният победител Кител се изкачи на 3-а позиция на 6 секунди от водача, а беларусинът Васил Кириенка е 4-и на 7.