Германецът Андре Грайпел спечели 4-ия етап от колоездачната Обиколка на Испания, Ла Вуелта. Изпълненият със сблъсъци и падания етап беше от Венло до Лиеж (Белгия) и с дължина 225,5 кирометра. Грайпел се наложи със силен финален спринт над белгиеца Вутер Вейланд, а времето на победителя е 5 часа, 43 минути и 5 секунди.

Същото време е начислено на Вейланд, както и на завършилите след него Берт Грабш (Германия), Марсел Зийберг (Германия) и италианците Марко Вело и Матео Тосато. Три километра преди финала повече от 12 състезатели изпопадаха по шосето, от което се възползваха Грайпел и Вейланд и атакуваха.

Водачът в генералното класиране Фабиан Канселара пострада при сблъсъка на колоездачите, но след това успя да навакса и да запази лидерската си позиция. В генералното класиране той води с време 15 часа, 12 минути и 38 секунди. Втори на 9 секунди след него е Том Боонен от Белгия.

Днешният победител Грайпел, както и 3-ият от етапа - Берт Грабш (Германия), си поделят 3-ата позиция в генералното класиране, изоставайки на 11 секунди от водача. След тях е Тайлър Фарар (САЩ) на 12 и Даниеле Бенати (Италия) на 16.

Утре е почивен ден в състезанието, след което колоездачите ще се преместят на територията на Испания. Първият изцяло испански етап ще бъде на 3-и септември от Тарагона до Винарос и с дължина 174,0 км.