Германецът Ленард Кемна спечели четвъртия етап от колоездачната Обиколка на Италия, който завърши с изчакване в областта на вулкана Етна в Сицилия. Той изпревари испанеца Хуан Педро Лопес, който е новият лидер в индивидуалното класиране и ще облече розовата фланелка. 

На височина от 1892 метра Кемна от тима на "Бора" изпревари във финалния спринт Лопес от отбора "Трек". Победителят завърши с време 4:31,11 часа.

В основната група, в която бяха и фаворитите - британецът Саймън Йетс, еквадорецът Ричард Карапас и французинът Ромен Барде, закъсня с повече от 2 минути и половина.

25-годишният Кемна спечели шеста етапна победа в кариерата си в Джирото. Той завърши първи и на един от етапите на Обиколката на Франция през 2020 година - този до Вияр-де-Ланс.

Досегашният носител на розовата фланелка Матю ван дер Пул изостана още в началото на много дългото изкачване на Етна - 22,8 километра при наклон от 5,8%.

Други двама от фаворитите - нидерландецът Том Дюмолин, който е победител на Джирото от 2017 година, както и италианецът Винченцо Нибали, също не се справиха добре е паднаха в подреждането.

От състезанието се отказа колумбиецът Мигел Анхел Лопес, който се оплаква от болки в кръста.

Утре състезанието остава в Сицилия, като петият етап ще е между Катания и Месина (174 км).