Състезателката по плуване Георгия Кадоглу ще изиграе моноспектакъла "Неточка Незванова" по Достоевски на 10-и декември от 20 часа в столичния театър "Възраждане". Постановката е дело на Сия Папазова - художествен ръководител и драматург в детско - юношески театър "Златното ключе" към Общински детски комплекс - Варна.

Всички събрани средства от моноспектакъла ще бъдат предоставени за лечението на Любомир Еленков от София, който страда от тежко заболяване.

С моноспектакъла "Неточка Незванова" Георгия Кадоглу има спечелени две първи отличия: първа награда за най-добра женска роля на IX национален фестивал за детско-юношеско театрално творчество "Малкият принц" 2014 г.; първа награда за най-добро цялостно изпълнение на национален театрален фестивал "Вълшебникът театър" 2013 година.

Това не е първата проява на благотворителност от страна на Георгия. През 2011-а тя изигра първия си благотворителен моноспектакъл “Козет” по Виктор Юго и дари събраните средства от официалната премиера на деца в неравностойно положение на БЧК.

Георгия е ученичка на Спортно училище “Георги Бенковски” – Варна и е пример за подражание как един млад човек може да се занимава успешно и със спорт, и с театър.

Тя е единствената девойка старша възраст, която има покрит норматив за участие на световното първенство за мъже и жени по плуване в Доха, Катар, въпреки че е едва на 16 години. По препоръка на главния селекционер на националния отбор по плуване Георги Дангалаков Георгия Кадоглу отказа участие на това първенство, тъй като приоритетно за нея е участието й на 50-метров басейн за покриването на необходимите квоти за участие на световното първенство за мъже и жени в Казан 2015 г., както и световно първенство за юноши и девойки в Сингапур през септември 2015 година.

Георгия избра да се състезава по същото време на Александрия оупън на 6 и 7 декември в Солун, Гърция. Тя ще се състезава в дисциплините 200 м и 400 м съчетано плуване, както и 200 м бруст.