Георги Величков спечели седмия ранкинг турнир от календара на БФ Снукър. По този начин Величков има вече спечелени 6 от 7 турнира. 

В същото време той не успя да загуби нито един фрейм по време на турнира и показа, че не е спирал да мисли за снукър по време на карантината. На финала Георги се справи с Теодор Чомовски в 4 фрейма. Рефер на срещата бе Цветелина Минкова.

Изненадата в турнира дойде от участието на световноизвестния ни рефер Десислава Божилова, която премина груповата фаза и отпадна на 1/4-финалите от младия талант Максим Костов. Някои играчи като Братислав Кръстев и Жан Лаушман пропуснаха турнира заради ангажименти.

В другите двубои от топ 8 Виктор Илиев победи Калин Стефанов с 3:0, Теодор Чомовски надделя над Виктор Гайдов (3:1), докато шампиона се справи с 3:0 над Велиан Димитров. 

Виктор Илиев прибра трофея за най-голям брейк в турнира реализирайки поредица от 74 точки. Въпреки големия брейк Илиев отпадна на полуфиналите от Теодор Чомовски след 1:3 фрейма. В другия полуфинал Георги Величков не даде фрейм на Максим Костов за 3:0. 

Следващият турнир от календара на БФ Снукър ще се състои на 25 и 26 юли и ще се играе в същия формат като Шампионската лига по снукър. 

Републиканското първенство по снукър ще бъде на 12 и 13 септември, а седмица по-късно е националния шампионат за младежи. 

На 4 и 5 юли ще се проведе един по-различен турнир по подобие на „Shoot Out“ турнира на световната федерация. Организатори на турнира ще бъдат реферите на световната федерация - Десислава Божилова, Пролетина Величкова и спортен клуб „Академията“ -Дианабад, като всеки желаещ може да се запише за участие.