Георги Величков спечели републиканското първенство по снукър след победа с 5:3 във финала над Виктор Илиев. Двамата най-добри играчи през сезона очаквано стигнаха и до финала на най-големия турнир от календара на БФ Снукър.

Двубоите се играха през уикенда в спортен клуб „Академията“ – Арена Запад. За Георги Величков това е втора поредна титла от републиканското първенство и общо шести успех. 

Двамата изиграха един много интересен финал с големи брейкове и обрати. Първият фрейм във финала беше за Виктор Илиев, но във втория фрейм Величков отвърна с най-големия брейк в турнира от 93 точки. 
Последва още един фрейм за миналогодишния шампион, за да се стигне до четвъртия фрейм, където битката се решаваше по финалната черната топка. Георги реализира черната, но с нея вкара и бялата за да стане резултата 2:2. Това подейства мотивиращо за Виктор Илиев, който успя да поведе с 3:2 фрейма. Последва обаче нова силна серия на Георги Величков с брейкове от 87 и 66 за обрат и победа с 5:3 фрейма във финала. 

По пътя към полуфинала Георги Величков имаше нелеката задача да се справи с Братислав Кръстев на полуфиналите и Максим Костов в четвъртфиналите. Виктор Илиев премина през Виктор Иванов и Велиан Димитров за да стигне до финала. 

Тази седмица в неделя ще се изиграе последния турнир Мастърс от сезона на БФ Снукър.