Георги Величков спечели титлата на първия Shoot Out за 2020-та година, който се състоя този уикенд в спортен клуб „Академията“ – Дианабад. В повторение от финала на Републиканското първенство Георги надделя над Виктор Илиев в последния мач. Самият турнир се проведе под вещото ръководство на световните снукър съдии Десислава Божилова и Пролетина Величкова. Двете реферки ръководеха всички мачове от този интересен формат.

Както е известно в този турнир може да участва всеки, който има желание, като един мач продължава 10 минути. Съответно един мач се състои само от един фрейм. В първите 5 минути от този фрейм всеки разполага с по 15 секунди за удар, а в оставащите 5 минути времето намалява на 10 секунди за удар. По този начин бързата игра се толерира и всеки трябва да бъде максимално експресивен в играта си.

В полуфиналите Георги Величков надделя над Станимир Русланов, който е един от най-дoбрите играчи  по билярд в България. В този мач Величков реализира и най-големия брейк в турнира със серия от 64 точки и получи наградата от “Taste Farm”.

От другата страна Виктор Илиев се справи в много напрегнат мач срещу Велиан Димитров. Някои от най-добрите играчи по билярд и снукър взеха участие в този атрактивен формат. Доста любители на тези спортове също се включиха като имаше немалко изненади в двубоите помежду им. Десислава Божилова също участва в турнира и показа много добри познания с щеката на масата, достигайки до 1/8 финалите в турнира.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.