Георги Величков триумфира в последния турнир за сезона от календара на българска снукър федерация. Георги спечели финалния „Мастърс“, където участват играчите от топ 16 в ранглистата.

На финала Величков надделя над своя най-голям съперник Братислав Кръстев с 5:4 фрейма и по този начин си върна за загубата във финала на Републиканското първенство по снукър.

Двубоят започна с превес на Георги, който поведе с 4:1 преди Брандо да изравни за 4:4. В този момент обаче Величков показа завидно хладнокръвие и успя да продължи започнатото, и да довърши мача до края за триумф в турнира. Рефер на двубоя бее Деян Станев.

Братислав Кръстев обаче ще запомни този турнир с едно рекордно постижение в историята на българския снукър. Брандо реализира брейк от 138 точки, което е най-високият брейк в  българския снукър. Именно Братислав Кръстев държеше досега рекорда за най-голям брейк от 124 точки в турнир към календара на БСФ.

Георги Величков и Братислав Кръстев играха на финал на последните 6 турнира от календара и показаха най-голямо постоянство през целия сезон. В полуфиналите Брандо и Георги се справиха с младите таланти Виктор Илиев и Александър Хубанов след победи с по 4:2 фрейма.