Георги Величков продължава с доброто си представяне след като спечели втория ранкинг турнир от сезона на българска снукър федерация. Величков се справи с Ивайло Пеков на финала след 4:2 фрейма.

Двамата се срещнаха още в груповата фаза на турнира, където Пеков спечели с 2:1, но Георги успя да вземе един фрейм, където реализира и най-големия брейк в турнира от 92 точки.

Турнирът се проведе в обновения клуб по снукър в Пловдив – Клуб Утопия. По този начин турнирите се завърнаха в Пловдив след дълго прекъсване, а интереса на състезателите от града беше наистина много голям.

След груповата фаза Величков победи своя най-голям съперник през сезона – Виктор Илиев след 3:1 фрейма в 1/8 финалите. По пътя към финала той се справи съответно със Сашко Димитров и Димо Ангелов.

В другия поток Ивайло Пеков отстрани Максим Костов в полуфиналите и неостаряващия Красимир Камешев в 1/4 финалите. В един от най-драматичните мачове младият 15-годишен Максим Костов и година по-големия от него Велиан Димитров изиграха много оспорван и интересен двубой от 1/4 финалите и победата остана за Максим след 3:2 фрейма.

Само преди седмица Георги Величков триумфира и в българския Shoot Out, организиран от нашите световноизвестни съдии Десислава Божилова и Пролетина Величкова.