Георги Вангелов ще се бори за бронзов медал в свободния стил на турнира по борба от европейските игри в Минск. Българският национал в категория до 57 килограма победи Владимир Егоров от Северна Македония на репешажите и днес след 18 часа ще излезе на тепиха за отличие.

Вангелов започна по-активно схватката, а натурализираният руснак бе предупреден за пасивност и не успя да атакува в следващите 30 секунди, за което българинът беше възнаграден с точка.

Втората част обаче започна с предупреждение за Вангелов. Той също не успя да атакува в рамките на половин минута и Егоров изравни, но миг след знака за точка от съдията българинът събори северномакедонеца на тепиха за две.

Схватката беше спряна временно заради аркада на северномакедонеца. Той се завърна на тепиха превързан за последните 46 секунди, в които спечели на два пъти по една точка и изравни резултата за крайното 3:3. Това обаче не беше достатъчно и Вангелов спечели заради хватката за две точки, която дава предимство пред три по една.

Съперник на българина в битката за бронза ще бъде действащият световен шампион Заур Угуев от Русия. /БТА