Георги Вангелов и Елица Янкова ще спорят за бронзовите медали на европейското по борба в Рига, Латвия.

В кат. до 48 кг Янкова, световна шампионка за девойки от 2013 г. и втора от европейските игри за 2015-а, стартира с победа срещу Анна Лукашак (Полша) с 6:5, а на четвъртфиналите срази с технически туш германката Яна Рагина Стадник – 10:0 На полуфиналите българката загуби от двукратната медалистка от олимпийски игри, световна и европейска шампионка Мария Стадник (Азербайджан) – 0:9. Така в следобедния сеанс Янкова ще излезе за отличието срещу Валентина Исламова (Русия). 

При 57-килограмовите на свободния стил Георги Вангелов записа престижна победа срещу световния и европейски шампион за юноши от 2013-а Сюлейман Атли (Турция) – 10:10, на осминафиналите младият ни национал се справи и със Зохеар ел Ауарек (Франция) – 6:5, а на четвъртфиналите отстъпи пред руснака Гаджимурад Рашидов, трети от световното за юноши, 0:10. Той обаче стигна финали и изтегли Вангелов в репешажите за бронза. Там той се справи с Юрий Холуб (Израел) и следобяд ще спори за третото място с беларусина Лачинау. 

Останалите двама наш представители днес отпаднаха от надпреварата. 

Световната и европейска вицешампионка за 2013-а Тайбе Юсеин (63 кг) загуби на старта от Марианна Сасин (Унгария), световна шампионка от 2013-а и № 1 от европейските игри през миналата година, с 2:12. Съперничката й загуби после и българското участие приключи. 

При 86-килограмовите Мирослав Гешев започна с победа срещу Арон Канева (Италия) – 0:6, но на осминафиналите претърпя поражение от германеца Уилям Харт с 0:8.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS