Президентът на България Георги Първанов ще открие новата Многофункционална спортна зала на Национална спортна академия “Васил Левски”. Церемонията ще се състои на 12 декември (сряда) от 11 часа пред самата зала, която се намира зад административната сграда на НСА. Очаква се да присъстват шефките на ДАМС и БОК Весела Лечева и Стефка Костадинова, президентът на БФ Волейбол инж. Данчо Лазаров, треньорът на националния отбор Мартин Стоев и още куп деятели на родния спорт. Както е известно ректорът на НСА проф. Лъчезар Димитров обяви, че предоставя съоръжението на разположение на държавната ни селекция по волейбол, която няма собствена зала, в която да тренира.

На 14 декември (петък) в 11 часа в Аула Максима на НСА президентът на Международната федерация по ски (ФИС) Джанфранко Каспер ще бъде удостоен с титлата “доктор хонорис кауза” на Национална спортна академия “Васил Левски”.

На 17 декември от 8,30 часа в Аула Максима ще се проведе Общото събрание на НСА “В. Левски”, на което ще се избира ректор.

ДНЕВЕН РЕД:

• 1. Избор на работни комисии на Общото събрание.

• 2. Избор на ръководни органи на Общото събрание.

• 3. Отчет на Ректора за мандата 2003-2007 г.

• 4. Отчет на Председателя на Контролния съвет за мандата 2003-2007 г.

• 5. Избор на Ректор.

• 6. Избор на Академичен съвет.

Председател на Общото събрание - доц. Пенчо Гешев

Кандидати за Ректор на НСА „В. Левски” до този момент са:

1. Проф. Вихрен Бачев - самостоятелна кандидатура.

2. Проф. Лъчезар Димитров - издигната кандидатура от катедри „Футбол и тенис”, „Лека атлетика” и „Гимнастика”/

Кандидатура на проф. Лъчезар Димитров е издигната и от катедра „Физиология и биохимия”.

Кандидатура на проф. Лъчезар Димитров е издигната и от 230 служители и преподаватели на НСА, от които 122 членове на научно-преподавателския състав.