Мениджърът по лека атлетика Георги Павлов заяви, че е време спортът да стане приоритет на държавата, защото иначе всичко ще загине.

„Отначало атлетиката ми стана хоби, а след това ми се превърна в живот. В момента имам договори с доста български атлети – Петър Дачев, с Красимир Врайков и доста деца, които се надявам да станат звезди. Работя с по-голяма част от българските атлети”, сподели Павлов в интервю специално за Гол линия на Дарик Радио.

„Надявам се с всички да имам много работа и да си помагаме взаимно. Мениджърството в леката атлетика е съвсем различно от това във футбола. В международен аспект в голямата атлетика има много пари. Mладите атлети без резултати нямат шанс да участват в големите турнири”, каза мениджърът.

„Ние единствено разчитаме на нашата федерация. В България сме в трагично състояние. Не се прави нищо ново. Крайно време е спортът да стане приоритет на държавата, защото иначе всичко ще загине. Без бази сме за никъде, а и парите не стигат. Има 10-15 атлета, които с 20-30 хиляди евро няма да можеш да докараш, но има други сериозни, които при стартови пари 2-3 хиляди евро ще дойдат на турнир в България. Много разчитам на подкрепата на община София за провеждането на турнира”, добави Георги Павлов.