Гюлетласкачът Георги Иванов, който замина с първата група родни лекоатлети за Китай си взе специален талисман – кукла, облечена в носия. „Пожелавам си да вляза на финал. На следващата Олимпиада ще гоня медалите. На мен ми е спокойно, но може докато стигна до квалификациите да се напрегна. Притесняваме само как ще ми понесе времето. Имам талисман. Една малка кукличка облечена в национална носия. Поръчал съм си да ми запишат церемонията по откриването. Американците са фаворити”, заяви Иванов, който бе изпратен от семейството си на летище София.

Спринтьорът Десислав Гунев пък сподели, че е сигурен в себе си и се зарадва от новините, че от БОК са платили за добрата интернет връзка на българите в Олимпийското село.

„Няма какво да ме притеснява. Сигурно ще има вълнение точно преди старта, но тава е нормално. Сигурен съм в себе си, че ще бягам добре. Подариха ми доста талисмани и дано ми донесат късмет. Една гривна и едно лъвче, които са осветени. Подготовката мина добре. Точно днес усещам лека промяна в себе си. Все пак ми е първа Олимпиада. Ще имам достатъчно време да се приспособя. За мен 100 и 200 метра са най-атрактивни и най-интересни. Аз лично съм за Тайсън Гай. С Юсейн Болт сме бягали като юноши, но от тогава не съм го виждал. Надявам се да постигна успех и да си направя личен резултат, ако мога. Дано представя България по най-добрия начин”, каза Гунев, който пътува без треньора си Валя Демирева за Пекин.