Националният рекордьор в тласкането на гюле Георги Иванов откри летния сезон с победа в седмото издание на турнира „Никола Вълчанов” в Габрово. Състезателят на АК „Павел Павлов” тласна в най-добрия си опит 20,12 м.

Традиционно турнирът се радва на голям брой участници, като участие взеха състезатели на 19 клуба от цялата страна. С най–голям брой състезатели очаквано са местни два клуба: организатора на турнира ЛК „ТОТ АТЛЕТ“ и другия клуб в града АК „Орловец-93“.

Участие в авторитетното състезание във всички възрастови групи взеха 90 атлети от клубовете от Враца, Плевен, Пловдив, Сливен, Горна Оряховица, Казанлък, Варна, Велико Търново, Нова Загора, Стара Загора, Трявна, Бургас и София.

Състезанието се проведе с подкрепата на община Габрово и БФЛА. Федерацията беше представена от Диан Драшков, а община Габрово бе представена от главен експерт г-жа Ганка Ненова.

Наградите за състезателите бяха осигурени с помощта на ЛК „ТОТ АТЛЕТ“, община Габрово и БФЛА.  Състезателите бяха наградени от Диан Драшков и Ганка Ненова.