Най-добрият българин в сектора за гюле Георги Иванов не успя да се класира за финала на дисциплината на Европейското в зала. Националният ни рекордьор записа по-добър резултат от преди седмица на балканското първенство, но и само един успешен опит, първият – 18.94 m.

При другите си две изпълнения Иванов не бе доволен от постигнатия метраж и направи умишлени фалове, за да не бъдат измерени опитите му. Въпреки това визуално те отново бяха малко под 19 метра.

Финалът обаче се затвори на 19.99, а най-добър резултат в квалификацията даде двукратният световен шампион на открито и защитаващ континенталната си титла в зала Давид Щорл от Германия – 21.16 m.

Интересно е да се отбележи, че след втория опит Георги Иванов поиска да получи физиотерапевтична помощ, но след близо 10 минути чакане организаторите не му осигуриха достъп до зона за оказване на медицинска помощ извън състезателната (както повелява и Правилника), като причините за това останаха неизвестни. Българинът се разгневи и се върна обратно в сектора без искания от него лек масаж на кръста.