Спортист №1 на Благоевград за миналата година Георги Гайдарджиев даде импровизирана пресконференция пред благоевградските медии. През миналата седмица на 21-то Европейско първенство по канадска борба в Анталия той спечели две европейски титли в категория до 55 кг - и на лява, и на дясна ръка. Гайдарджиев обаче призна, че от Министерството на физическото възпитание и спорта ще му дадат премия само за едната европейска титла.

За съжаление, политиката на спортното министерство в това отношение ощетява много спортове, като същата ситуация се получи преди два месеца и с таекуондото. Дори и Гайдарджиев не може да избере коя титла му е по-скъпа. Разбира се, погледната реално, тази на лява ръка трябва да е по-ценна за него, защото той е единственият българин със златен медал на лява ръка. На дясна европейски шампиони станаха Виктор Балабанов в категория до 75 кг и Красимир Костадинов до 100 кг.

Новият европейски шампион призна, че има амбицията да надмине рекорда на легендарния в този спорт Цветан Галевски, който до момента има 6 световни и 10 европейски титли. В момента Гайдарджиев е с две световни и две европейски титли, но само до допреди една година той се състезаваше при младежите.

В заключение благоевградчанинът съобщи, че късно тази вечер му предстои атрактивно състезание със студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски” в благоевградска дискотека.