Двукратният световен шампион по канадска борба Георги Гайдарджиев заяви, че за новия сезон ще се бори за европейската титла при мъжете. Единственият медал, който липсва на талантливия ни състезател, е от шампионат на Стария континент.

„Нямам европейска титла при мъжете и това са амбициите ми за тази година”, сподели Георги Гайдарджиев по време на организираната от Пресклуб България инициатива "Закуска за шампиони".

Състезателят ни по канадска борба все още не е получил едната от премиите си от министерството на спорта за световните титли, които е спечелил: „Миналата година взех 5 хиляди лева за титлата, а тази трябва да ми преведат 7 хиляди”.

Георги Гайдарджиев сподели още, че умело съчетава лекциите по социология и спорта. Все още не се чувства готов за треньор, но амбициите му не са малки.

Президентът на Българската федерация по канадска борба Асен Хаджитодоров призна, че централата изпитва затруднения с финансирането. Бюджетът за изминалата година е бил 17 хиляди лева. Шефът на федерацията обаче разчита на спонсори и приятели, за да може да осигури предимно престоя и пътуванията на състезателите за международните надпревари.

„Надявам се, че тази година ще бъде малко по-добра от миналата. За 2011 година имаме амбициозен календар – 17 състезания. През изминалия сезон спечелихме 14 медала от европейски и световни първенства, включително при юношите”, сподели президентът на федерацията.