Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков награди с почетни плакети Георги Димитров по повод 40 години треньорска кариера, Ваня Стамболова за сребърния медал на 400 м с препятствия от европейското първенство в Барселона и Йорданка Донкова по повод 22 години световен рекорд на 100 м с пр. и за цялостен принос към спорта.

„Искам да изкажа своите поздравления на състезателките и техния треньор за всеотдайната работа и големия труд, който са положили за издигането престижа на България. Пожелавам успешно представяне на Ваня на Олимпиадата”, каза след награждаването спорният министър Свилен Нейков.

От своя страна Йорданка Донкова и Ваня Стамболова благодариха на министър Нейков за наградите, които получиха и на техния треньор за грижите, които е полагал през целия им състезателен път.

Георги Димитров също изрази благодарност към министър Нейков за признанието и изказа подкрепата си за изграждането на Националния антидопингов център.

“България трябва да има допинглаборатория. Без нея си нанесохме непоправими щети. И тук става дума не за пари, а за политическа воля”, каза Димитров.

Както е известно процедурите за изграждането на Националния антидопингов център са в напреднала фаза и осъществяването му е сред основните приоритети на МФВС.