Във финал на Световното първенство по гребане в Южна Корея се цели Георги Божилов. „Сезонът върви доста добре. Поддържаме високо темпо. Очаквам най-малко финал на Световното. За тази година малко ме е яд за Европейското първенство, но вече съм го забравил и не мисля за него. Другото, за което ме е яд е, че изпуснах Световната купа за 1 точка. Само за това съжалявам този сезон, иначе нещата вървят добре”, сподели Георги Божилов.

„Лагерите вървят добре, тежки са и се тренира здраво. Федерацията помага и нямам оплаквания към тях. На Световното е моята стара лодка. Тя замина преди два месеца. Тази, на която в момента греба е почти същата”, каза още Божилов.

„Приоритетите, които има новото ръководство е да се върнем в елита. Надяваме се на добри класирания. Тази година е доста емоционална и с различни нюанс. Имахме и тежко Световно за младежи в Австрия. Сега предстои Световното първенство за юноши и девойки. За Георги Божилов мога да кажа, че тази година има стабилни резултати. Надявам се в Корея да постигне най-добрите си класирания”, коментира спортният директор на федерацията по гребане Румяна Нейкова и добави, че на Световното първенство ще пътува и Неделчо Василев.

„Женското гребане изостава. Имаме една девойка и една жена”, призна още Нейкова.

Пълното изказване на Нейкова и Божилов при срещата с медиите, чуйте в звуковите файлове: