В понеделник, 30 юни от 19:30 часа в столичната зала Христо Ботев ще удари първият гонг на гала-вечер на професионалния бокс.

В централният мач - 8 рунда в категория суперсредна, ще кръстосат ръкавици Спас Генов и Радослав Гайдев.

Бургазлията Спас Генов - европейски вицешампион за аматьори от Пловдив 2006, не се притеснява особено от предстоящия двубой: „Тренирах на Белмекен под ръководството на Михаил Таков. Познавам добре Гайдев и в понеделник ще видим кой е по-добър от нас двамата”.

Радослав Гайдев, наричан „Каменното лице” и „Бъстър Китън на българския бокс”, е бивш шампион на страната ни за професионалисти. Радослав „Каменното лице” Гайдев не се е качвал на ринга през последните години поради заетост в частния сектор на икономиката.

Професионалният боксьор в първа тежка категория Александър Пацов също демонстрира добро самочувствие на днешната пресконференция. Запитан от журналист в каква форма се намира, Пацов вдигна тенис-фланелката си, при която се видяха многобройните му татуировки и най-вече 30-сантиметровия Майк Тайсън, и отговори лаконично: „Вече нямам корем...”

Интересен двубой предстои и между Петър Бангеев, наричан „Кучето от Разлог”, и Даниел Георгиев, известен като „Принцеса Турандот от квартал Дружба”.

На днешната пресконференция Петър Бангеев лансира интересна концепция за развитието на професионалния бокс в България: „Ако някой трябва да се бие, по-добре е на ринга, а не по улиците и дискотеките...”

Цените на билетите в зала Христо Ботев ще бъдат 10 лева, обяви на пресконференцията организаторът Асен Димитров.


Програма за гала-вечерта на професионалния бокс на 30 юни от 19:30 часа в зала Христо Ботев:

Категория до 79,379 кг - 8 рунда
Радослав Гайдев - Спас Генов

Категория до 69,853 кг - 6 рунда
Борислав Георгиев - Асен Василев

Категория до 79,379 кг - 6 рунда
Петър Бангеев - Даниел Георгиев

Категория до 90,719 кг - 6 рунда
Александър Пацов - Ивайло Николов

Категория до 53,338 кг - 6 рунда
Кръстан Кръстанов - Янко Янков

Жени - 4 рунда по 2 минути:
Мария Димитрова - Борислава Горанова.