Нападателите на боксовия национал Спас Генов са се предвижвали с лек автомобил "Ауди А4" с бургаска регистрация, съобщиха от пресслужбата на ОДП-Бургас.

Генов бе нападнат около 16.00 часа днес в Бургас, на кръстовището на улиците "Христо Ботев" и "Сливница" в близост до площад "Тройката", припомня БТА. По данни на очевидци четирима младежи са слезли от автомобила, привели са Генов в безпомощно състояние, а един от тях го е намушкал с нож. Нападателите са се оттеглели с лекия автомобил в посока ж.п. гара.

27-годишният спортист е бил на разходка с приятелката си. Тя не е пострадала при нападението. Генов е откаран в МБАЛ от патрулен автомобил на "Пътна полиция", който е сигнализирал за инцидента и в Областна дирекция на МВР - Бургас.

При извършения медицински преглед е установено, че Спас Генов е получил пробождане в областта на врата, направено му е операция. Няма опасност за живота му, казаха дежурни лекари. Предстои извършване на цялостен медицински преглед за констатиране и на други телесни повреди.

Работата по установяване на причините за нападението, броя на нападателите и тяхната самоличност продължава от служители на Първо РПУ - Бургас.

Боксьорът има криминално досие. През септември миналата година националът по бокс и двама негови приятели от Бургас бяха задържани в Сливен след опит да откраднат метален сейф със 7000 лева от офис на фирма "ЗММ-Сливен".

Името на Генов нашумя и след скандал с най-добрия македонски национал по бокс Вели Мумин. По време на подготвителен лагер на Белмекен през януари миналата година двамата се скарали, след като Генов започнал да обижда приятелката на Мумин. Тогава македонецът извадил нож и посегнал срещу Генов. Благодарение на останалите боксьори инцидентът бил предотвратен. Впоследствие двамата бяха изгонени от националния тим.

От 2001 година насам Спас Генов е неизменен титуляр и шампион на България по бокс. Бургазлията на три европейски и едно световно първенство, като през 2006 година постигна най-големия си успех в кариерата. Той стана европейски вицешампион на първенството в Пловдив при 69-килограмовите. Има няколко първи места на турнира "Странджа" и на много други международни състезания.