Световният шампион на WBA, WBC, IBF и IBO Генади Головкин (38-0-1, 34 КО) нокаутира по категоричен начин американеца с арменски корени Ванес Мартиросян (36-4-1, 21 KO) на събитие в Калифорния през изминалата вечер.

Головкин нарани Мартиросян с мощен ъперкът в началото на втория рунд, последван от премерен удар над глава, два стабилни маркиращи удара, десен прав и за финал ляво кроше, което се оказа напълно достатъчно, за да нокаутира Мартиросян за първи път в неговата 13-годишна кариера. Официалното време на спирането на срещата дойде при оставащи 1:07 минути до края на втория рунд.

"Чудесно е да победиш отново с нокаут. Ванес е много добър боец. Той ме хвана на няколко пъти с добри удари в първия рунд. Във втората част излязох доста по-концентриран, след като почувствах ударите му в началото", заяви Головкин.

С тази си победа Головкин изравни рекорда в средна категория на Бърнард Хопкинс, като направи своята 20-та поредна защита на титлата на WBA, която спечели през август 2010-та година.

За 32-годишният Мартиросян това бе първа загуба с нокаут. Предишните три загуби на американеца са със съдийско решение от Ерисланди Лара (25-3, 14 КО), шампионът на WBC в супер-полусредна категория Джермел Чарло (30-0, 15 КО) и от бившия шампион на WBO и WBA в същата дивизия Деметриус Андраде (25-0, 16 КО).