Световната шампионка в бягането на 800 метра Кастер Семеня (Южна Африка) остана трета в дебюта си в Диамантена лига по лека атлетика.

Южноафриканката, която близо година не се състезава заради съмнения в пола, записа най-добро лично постижение за сезона с 1:59,65 минута и остана трета на 800 метра на Диамантената лига в Брюксел. Победителка стана Джанет Джепкосгей от Кения с 1:58,82 минута.

В най-атрактивната дисциплина принта на 100 метра при мъжете отново спечели намиращият се в отлична форма Тайсън Гей. Американецът се възползва от отсъствието на двамата контузени спринтьори от Ямайка Юсейн Болт и Асафа Пауъл и спечели с време 9,79 секунди.

Гей не стартира добре, но успя да навакса и финишира само на стотна от най-добрия резултат за сезона, който постави преди две седмици в Лондон.

Призовата тройка допълниха двама представители на Ямайка - втори остана Неста Картър с 9,85, а трети е Йохан Блейк с 9,91. Американката Алисън Феликс, която стартира в Брюксел за първи път, спечели на 200 метра, само седмица, след като триумфира и на 400 метра в Цюрих. Феликс пресече финалната линия с време 22,61 секунди и изпревари сънародничките си Шалонда Соломон (22,70) и Бианка Найт (23,01).