Лъскава спалня е била открита в порутената закрита лекоатлетическа зала във Варна. Това означава две неща - или гей-истории или вид проституция, тъй като луксозна спалня няма място в порутена спортна зала, в която дори няма вода. Всичко това е било установено след проверка от страна на представители на Община Варна. Специално създадена комисия с представители от 5 дирекции на Общината е видяла и документирала това със снимков материал. До този момент тези факти се премълчаваха от страна на общинските служители, но днес “камъчето бе изплюто” от Петър Пасев, директор на общинско предприятие “Спортни имоти”.

Той обяви това на специална пресконференция в закритата лекоатлетическа писта в присъствието на състезатели, родители и много спортни журналисти. Всичко това се прави с цел да се докаже, че ръководството на СК “Кралекс” не използва тази зала по предназначение. Още повече този клуб няма никакъв документ, че може да стопанисва този общински обект. Допълнително СК “Кралекс” не е плащал с години наем за тази голяма спортна зала, като загубите за Община Варна са от порядъка на 70 000 лв. Представители на клубовете Супер спорт, Атлетик Черно море, Евър и Сторм, които са лекоатлетически клубове, както и на шахматен клуб “Варна” днес казаха, че искат СК “Кралекс” да освободи залата и да им даде възможност да развиват своята дейност.

“Не може някакви си самозванци да влизат в общинска спортна база и на де ни позволяват на нас, Общината да прекрачваме прага на нашата собственост. Това е престъпление,” заяви Петър Пасев. Повече от 120 снимки от това как изглежда комплекса ще бъдат предоставени на съда.

Най-фрапантната новина от днешната пресконференция бе следната: в сауната на залата е намерен голям български флаг, българско знаме сложено на земята и служещо за изтриване на краката на спортистите при влизането и излизането им от сауната. “Това е престъпление. Българският флаг трябва да е над всичко, високо горе и ние да се просълзяваме, когато той се вее, а не да служи за изтривалка. При това още по-интересно е, че това се случва в клуб /Кралекс/, чийто президент е националистката Цвета Георгиева. Повече няма какво да ви кажа уважаеми родители, състезатели, треньори и журналисти,” бяха последните думи на Петър Пасев на днешната пресконференция. Тази информация внесе доста смут сред присъстващите и най-вече сред състезателите и техните родители.

Представителите на горепосочените спортни клубове излязоха със специална декларация в която искат незабавното отстраняване на Цвета Георгиева от комисията за младежки дейности и спорт при Община Варна.