На 21 ноември в град Русе ще се проведе 12-то поредно мероприятие по смесени бойни изкуства (Mixed Martial Arts), организирано от Българската ММА Федерация с президент Любен Джубрилов и клубът на домакините КБС „Респект”. Бойното шоу ще се проведе в спортна зала „Дунав” от 18:30 часа.

Две от срещите ще бъдат квалификация за националния отбор. Интригата всъщност ще бъде между четиримата най-добри български състезатели в категория до 93 кг, които ще спорят за титулярно място в националния отбор.

На сцената след дълга пауза и възстановителен период след тежка контузия се завръща поморийският състезател Атанас Джамбазов. Наско, който от скоро е баща на красиво момиченце е напълно възстановен след травмата получена на ринга срещу Чарлз Григзби-Отчето в мач от М1 Чалъндж. Негов съперник ще бъде другият 93-килограмов национален състезател Никола Дипчиков (Севлиево).

Друг сблъсък в същата категория 93 кг ще бъде между столичния боец Камен Георгиев и Емил Захариев от Русе. За двамата срещата носи особен заряд. През ноември миналата година в Стара Загора Камен и Емил не успяха да излъчат победител, а съдийската бригада бе единодушна за реми.

Победителите от тези два двубоя ще играят един срещу друг и крайния победител ще бъде представителят на България в М1 Чалъндж 2010 година.

Очаква се зрителите да видят общо 12 или 13 срещи във формат ММА, като те ще бъдат обявени през следващата седмица.