Тайсън Гай и Алисън Феликс взеха най-престижните награди на Американския олимпийски комитет. Топ-спринтьорът влезе в историята на леката атлетика с участието си в Осака, грабвайки три златни медала от шампионата на планетата. След уникалната победа на 100м, той триумфира и на 200, а след това бе ключова фигура за златото в щафетата 4x100.

Тайсън Гай официално бе обявен в САЩ за „Спортния мъж на годината”.

„За мен е чест да бъда удостоен с това престижно отличие, но целта ми е да дублирам наградата догодина. Ще работя упорито с моя екип. Не мога да гарантирам успехите си, но ще дам всичко от себе си,”каза Тайсън Гай по време на церемонията.

Само на 21-годишна възраст Алисън Феликс взе отличието за „Женско представяне през годината”. Традиционната награда на Американския олимпийски комитет за 2007-ма бе присъдена отново заради триумф в Осака. Алисън е втората жена, спечелила три златни медала в един световен шампионат. Тя бе най-бърза на 200м с лично постижение. Такъв резултат не бе регистриран на Световно от 1999-та година - 21,81 секунди. На втори пост в щафетата 4x100 тя бе фантастична, а в другата щафета 4x400 определено бе най-бърза.

21-годишната Алисън обеща бъдещи успехи, но само с позволени средства.

Тя и Тайсън Гай се обявиха против допинга в атлетиката, но дали техните постижения за 2007-ма бяха „чисти” или ще станем свидетели на нова драма в стил „Марион Джоунс”, само времето ще покаже…