Трикратният световен първенец Хаджимурад Гацалов (96 кг) стана абсолютен шампион на супертурнира по свободна борба в Москва, посветен на 60-ата годишнина от рождението на Иван Яригин и със схватки между състезатели от различни категории.

Във финала Гацалов победи номер на планетата от 2007 година – далеч по-тежкият от него, Билял Махов (120 кг) с 2:0 части (1:0, 1:1).

В спорт за третото място белорусина Руслан Шейхов (96 кг) се наложи над друг по-едър борец - иранеца Мохамадхади Пуралиджанфукулаи (120 кг).

Надпреварата бе част от грандиозния турнир в Москва „ЦСКА Оупън къп” с награден фонд 250 000 долара, в който участваха пет отбора.

От тима на Европа се състезаваха и двама българи - Радослав Великов и Кирил Терзиев, които се наредиха четвърти. Великов се разписа и за отбора на света, който в суперфинала отстъпи на домакините.

Треньор и на двата отбора - света и Европа, бе националният треньор на България Симеон Щерев.

На галавечер, с която бяха закрити турнирите, домакините раздадоха и годишните си награди. За номер 1 на 2008 година в свободния стил бе обявен руснакът Бувайсар Сайтиев, победил на полуфинала в Пекин Кирил Терзиев преди да стигне до поредната си олимпийска титла.

Друг руснак - Асланбек Хущов грабна приза при класиците, а при жените бе отличена японката Саори Йошида. И тримата получиха и специалния приз „Златен кец” от 30 грама злато и с 24 карата от благородния метал.

Миналата година класацията на руснаците бе подкрепяна от Международната федерация по борба (ФИЛА), която обаче малко след това се оттегли, несъгласна с критериите за определяне на най-добрите на Русия.