Валентин Иглински (Казахстан) спечели четвъртия етап от международната колоездачна обиколка на България: Разград - Бургас с дължина на трасето 200 километра с време 4 часа 37 минути и 27 секунди.

От второ до шесто място с времето на победителя се наредиха Мартин Грундер(Дрезден), Светослав Чанлиев от "Хемус"(Троян), Мартин Гаридо /Аржентина/ - състезател на португалския отбор "Алмейрас", Евгений Непомняшчи /Казахстан/ и Ивайло Габровски /Хеираклион Несебър/.

Утре жълтата фланелка за лидер в международната колоездачна обиколка на България ще се носи от Ивайло Габровски. В генералното индивидуално класиране след изминати 705 километра от обиколката Ивайло Габровски е начело със 17 часа, 26 минути и 22 секунди.

Втори е Владимир Коев /Хемус Троян/ - на 3 минути и 20 секунди от лидера Габровски. Трети и четвърти с еднакво време са Валтер Педраса /Колумбия/ от гръцкия отбор "Тейбъл Уеър" и ветеранът Павел Шуманов /Хемус Троян/ - и двамата на 6:44 минути от лидера.

Бялата фанелка за най-млад и перспективен състезател ще носи Йоханес Хейдер от германския национален отбор. Зелената фланелка за най-активен състезател ще облече Александър Шушемоин от Казахстан. Утре е петият етап Карнобат - Казанлък с дължина 153 километра.