Скандал разтресе 57-мата Международна колоездачна обиколка на България! Най-добрият ни състезател Ивайло Габровски напусна тура, заради уважената контестация срещу него от португалския Дужа с треньор легендата Ненчо Стайков, КК Бургас, както и тимове от Казакстан и Франция.Ябълката на раздора е картотеката на Габровски в белгийския отбор Сторес (категория 2,2) по-рано през годината и тази в КК Хемус (Троян), който е от по-ниска категория.

„Спретнаха ми неприятелско прекарване. Интригантни, злобни, долни хора, които с цената на всичко са готови да минат през теб, за да постигнат целта си. Много съм разочароват от Ненчо Стайков! В България не обичат амбициозните и можещите хора, затова прекратявам всичките си участия в родината! Тук вече няма да карам, прекратявам всякакви връзки и контакти с всички деятели, ръководители и журналисти. Връщам си думите пред вас, че ще карам догодина в България, защото тук в нашия спорт не може да работиш от всичките интриганти и злобари. Може и да не карам повече колело, да си променя живота. Това няма да е края на света, но тези среди ще ги изключа тотално – нямам място сред интриганти, злобари, гадняри! Отстраниха ме защото апетитите им са Евгени Балев да спечели Обиколката. Пожелавам му го, но не се печели така. ” коментира единствено пред Гонг Ивайло Габровски.Потърсихме за коментар и легендата Ненчо Стайков:

„Няма скандал, това е правило! Няма състезател с два лиценза! Изчакахме главния съдия да го забележи, но след като не предприе нищо, няколко отбора подадохме контестация. Срещата ми с Ивайло бе потресаваща. Разочарова ме много, с него не може да се говори спокойно, отчаях се от неспортсменското му държание. Много е нервен, нанесе ми много тежки обиди, беше арогантен. Гледах и се чудех как в България може да има такива спортисти! Ивайло трябва да отида на психиатър!”