Българската националка в тройния скок Габриела Петрова заяви преди заминаването си за световното първенство в Катар, че се надява да успее да влезе във финала и да се пребори за квота за Олимпийските игри в Токио догодина.

“В добро настроение съм, нямам нетърпение да започне вече и моето участие. Как се чувствам физически? Вече нормално, излекувах контузията, която се получи в много лош момент - непосредствено преди Балканския шампионат. Няма какво да крия, отне ми доста време, за да се стабилизирам на 100%, тренировъчният ми ритъм се наруши, но това не трябва да е никакво оправдание. Щом съм взела решение да участвам, значи съм конкурентноспособна”, сподели на летище “София” Петрова.

“Моите очаквания и цели? Не искам да говоря в цифри, надявам се да вляза във финала. Квалификацията ще бъде доста тежка, резултатите в ранглистата са доста изравнени, но все пак всички започваме от нулата. Нищо не се знае, октомври месец е - доста нетипично време за нас, така че ще бъде много интересно. Надявам се да се представя максимално добре”, каза още 27-годишната хасковлийка.

“Една от целите, които съм си поставила е да покрия олимпийската квота, много ми се иска вече да я имам”, завърши Петрова.