Двата варненски отбора по футзал Одесос и МФК Варна се обединяват в един. Това разкриха на пресконференция днес босовете на двата тима, съответно Добрин Стефанов и Ал.Неделчев. Идеята е на Неделчев.

„С оглед на финансовата криза и с цел по-добро представяне в ДП решихме да се обединим. Ние от МФК Варна не сме подавали заявка за участие в градското първенство, а от Одесос в ДП. Сега се обединяваме и ще участваме и в двете първенства с различни футболисти. Така ще съумеем да запазим този спорт в града”, каза Неделчев.

Двамата босове бяха категорични, че от БФС нямат никаква яснота по отношение на първенството по футзал. От 14 отбора преди 2 години, сега в ДП участват само 7 тима. Варненският и 6 отбора от столицата.

„Това ни поставя в напълно неравностойно положение. Ние трябва да пътуваме 6 пъти до София, което означава около 15 000 лв. Поставихме нашите условия на събирането в София, но местните клубове са мнозинство и не го приеха. Въпреки това ще участваме в ДП”, каза Стефанов.

Знае се, че ДП стартира на 7 ноември, но на този етап няма никаква друга яснота. Няма програма, няма часове на срещите, не е посочено мястото за провеждане на двубоите. От варненския обединен клуб са изпратили писмо до БФС с искане на яснота по темата, но отговор нямат.