Дуейн Чембърс бе включен в тима на Великобритания за Световното първенство по лека атлетика в зала от 7 до 9 март във Валенсия след победата си на 60 метра в квалификациите за определяне на състава.

Както е известно британската лекоатлетическа федерация искаше да спре Чембърс от евентуално участие, тъй като не е бил подлаган на редовни допингпроверки от 2006 година насам, след като през миналата година спринтьорът се пробва без успех в американската Национална футболна лига (НФЛ).

ИААФ обаче се намеси и даде зелена улица на Чембърс да участва в британските квалификации. Така 29-годишният спринтьор ще стартира на шампионата на планетата във Валенсия.

Както е известно Чембърс си призна за употребата на изкуствения анаболен стероид тетрахидрогестринон и изтърпя двегодишно наказание, след като през 2003-а даде положителна допингпроба. Неговата титла на 100 метра от Евро 2002 бе отнета.

През 2006 година Чембърс се върна за кратко на лекоатлетическата писта, като бе част от британската щафета, спечелила златото на Европейското първенство на открито.