Колегите от Гонг Веско Вълчев и Митко Лишев бяха едни от най-добрите на турнира „Човешки джаги” организиран по случай 1 юни в магазин „Мосю Бриколаж” в Пловдив.

Три отбора премериха сили в надуваемата клетка – „Футболисти”, „Журналисти” и тима на „Мосю Бриколаж”.

Капитан на футболния отбор беше спортно-техническият директор на Ботев и бивш нападател Боби Димитров, който предвождаше играчите на Локо Сф Румен Тинков и Николай Павлов, нападателя на Пирин Стефан Костадинов и халфа на Марица Антонио Цанков.

В отбора на журналистите освен колегите от Гонг участие взеха още Николай Божанов, Стойчо Генов (в. „7 дни спорт”), Иво Валентинов (в. “Експрес”) и Стоян Грозлеков от пресслужбата на Локо Пд.

В първата среща футболистите надиграха трудно тима на „Мосю Бриколаж” с 6:4, които се отчетоха пред представителите на четвъртата власт със сериозен отпор. Служителите на хипермаркета загубиха и спора с журналистите. Мачът между тях завърши 4:1.

В епична битка за първото място спортните журналисти и футболистите се хванаха гуша за гуша още с първия съдийски сигнал на кмета на район „Източен” в Пловдив Иван Тотев. Румен Тинков вкара красив гол още в началото, но Веско Вълчев от Дарик изравни. В по-голямата част от срещата резултатът бе равен, повечето голове паднаха в края на двубоя, за да се стигне до финалното 7:4 в полза на футболистите, които получиха барбекюта за първото си място.

Коментатор на атрактивните битки беше бившият играч на Локомотив Пловдив Мишо Юмерски, който показа, че това поприще не му е чуждо.

Трима участници си разделиха голмайсторския приз с по 4 попадения - главният мениджър „Концепции” на магазини „Мосю Бриколаж” Дилян Дамянов, Митко Лишев от Дарик и футболистът на Пирин (Благоевград) Стефан Костадинов.

Атрактивният турнир по човешки джаги беше част от празника по случай деня на детето, организиран от „Мосю Бриколаж”, Район Източен на Община Пловдив и Дарик радио.