Крис Фрум реално си осигури крайната победа във Вуелтата на Испания, след като запази водачеството си в генералното класиране в последния реален състезателен етап. За Фрум това ще бъде първа победа в колоездачната Обиколка на Испания, а днес той увеличи с малко преднината си пред италианеца Винченцо Нибали по време на дъждовния 20-и етап, който беше с дължина 117.5 километра от Корвера де Астуриас до не особено високия връх Алдо де Л'Анхлиру. Според традицията на това състезание, кой знае какви промени в генералното класиране в последния етап не се случват.

Четирикратният шампион в Тур дьо Франс Крис Фрум до момента е завършвал на 2-о място при три предишни издания, а сега ще триумфира с титлата. През 2011-а година той остана след Хуанхо Кобо, през 2014-а година остана след Алберто Контадор и след Наиро Кинтана през миналата година.

Алберто Контадор спечели днес етапа с време 3 часа, 31 минути и 33 секунди. Той грабна етапната победа с атака от дистанция и тя е трета за него във Вуелтата и общо седем в етапи от Големия тур. Самият Контадор обяви, че прекратяра кариерата си след Обиколката на Испания. На 17 секунди след него остана Вут Пулс (Холандия), а Фрум остана на 3-а позиция с времето на 2-ия.

В генералното класиране времето на британеца е 79 часа, 23 минути и 37 секунди. На 2:15 минути след него е Винченцо Нибали, а трети е руснакът Илнур Закарин на 2:51. Самият Закарин днес приключи 4-и, а Нибали остана 6-и на 51 секунди от лидера Контадор.

Ако не се стигне до някакъв инцидент в последния етап до Мадрид, 32-годишният Фрум ще стане едва вторият колоездач, който печели в един и същи сезон и Вуелтата и Тур дьо Франс след Жак Анкети през 1963-а година и Бернан Ино през 1978-а година./БТА