Френският колоездач Реми Каваня, който е шампион на страната си в състезанието по часовник, се присъедини към испанския отбор "Мовистар". 28-годишният състезател ще се бори в следващите три години за новия си тим, съобщи вестник "Екип". Досега той бе част от тима "Судал Куик Степ".

Каваня, който е наричан "TGV от Клермон Феран", завърши на шесто място на индивидуалния часовник между Паси и Комблу на Обиколката на Франция през тази година, като етапът тогава спечели шампионът от Дания Йонас Вингегор.

"Това е ново предизвикателство за мен. Изкарах седем хубави години в "Судал Куик Степ", но усетих, че имам нужда от промяна, за да достигна максималния си потенциал. Много съм горд да премина в "Мовистар" и съм гладен за победи", каза Реми Каваня пред сайта на новия си тим.

Испанският отбор "Мовистар" направи големи промени, като бе напуснат от лидера си Матео Йоргенсон, но привлече вече петима нови преди Реми Каваня - италианците Давиде Формоло и Манлио Моро, както и испанците Пелайо Санчес, Карлос Канал и Хавиер Ромо.