Френският плувец Амари Лево ще се завърне в басейна пет години, след като обяви своето отказване. Лево сподели за френския вестник ,,Le Parisian“, че в момента преговаря със спонсори да покрие своите разходи, ще тренира в Лос Анджелис от следващия месец и ще има готвач, оператор и филмов редактор. Погледите на французина са отново насочени към спринтовата дисциплина.

,,Все още има какво да постигна в 50-те метра свободен стил. Целта ми е златен медал на Олимпиадата в Токио. Роден съм за това, чувствам, че мога да го направя още веднъж. Завърнах се, защото обичам плуването. Не смятам, че съм достигнал лимита на своите възможности“.

32-годишният състезател е притежател на световния рекорд на 100 метра свободен стил на Европейското първенство през 2008 година, където постави върхово постижение и на дисциплините 50 метра свободен стил и 50 метра бътерфлай. Лево има злато и два сребърни медала с френския отбор на Олимпийските игри в Пекин през 2008 години и злато на любимата си дисциплина 50 метра свободен стил. /БГНЕС