Французинът Давид Гудю от отбора на „Groupama - FDJ" спечели 11-ия етап от колоездачната обиколка на Испания и записа първа етапна победа в Световния тур. Гудю измина днешният планински етап, с дължина от 170 км, от Виявисиоса до Алто де ла Фарапона за 4:54:13 часа.

Втори на 4 секунди финишира Марк Солер (Испания) от „Movistar Team", а трети на 52 секунди остана Майкъл Сторър (Австралия) от „Team Sunweb". Гауду и Солер бяха последните двама, които се откъснаха от общата група преди последното изкачване.

В генералното класиране словенецът Примож Роглич от отбора на „Йъмбо-Висма", който е шампион от миналата година, заема първото място. Втори е Ричард Карапас от Еквадор. Двамата имат равно време. Трети на 25 секунди е Дан Мартин от Ирландия.

В неделя предстои 12-ият етап от „Вуелтата" - 109.4 километра от Пола де Лавиана до Алто де Л'Англиру. Надпреварата ще завърши на 8 ноември.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.