Французинът Арно Демар от отбора на "Групама - ФДЖ" спечели четвъртия етап на Обиколката на Италия - 140 километра от Катания до Вилафранко-Тирена.

Демар изпревари с милиметри словака Петър Саган и италианеца Давиде Балерини, като тримата трябва да бъдат разделени след разчитане на фотофиниш. Цялата основна група приключи с времето на победителя от 3 часа, 22 минути и 13 секунди, а общо седем италианци намериха място сред първите 10.

За съжаление в самия край на етапа двама от състезателите в края на колоната паднаха тежко, удряйки се в предпазните мантинели и тепърва ще стане ясно колко сериозно е положението с тях.

След днешния етап начело в генералното класиране не настъпиха промени. Лидер с "розовото трико" е португалецът Жоао Алмейда с равно време от 11 часа, 6 минути и 36 секунди с това на втория Хонатан Кайседо от Еквадор. Трети на 39 секунди е испанецът Пейо Билбао.

При спринтьорите лидер с 57 точки и "цикламеното трико" е Саган, следван от Демар с 52 точки и италианеца Диего Улиси с 27 точки.

Обиколката на Италия продължава с петия етап в сряда, като напуска о-в Сицилия и се пренася на територията на областта Калабрия, където ще бъдат изминати 225 километра от Милето до Камилятело Силано.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.