Фондация „Димитър Бербатов” и брокерска къща „Александър” организират уникален коледен турнир по футбол в зала в Благоевград. Директор на турнира е братът на Димитър Бербатов – Асен, а голямата награда ще бъде за голмайстора на състезанието – оригинална фланелка на Манчестър Юнайтед, с която е играл Димитър Бебратов.

Самият турнир е на 20 и 21 декември в новата зала „Скаптупара” и в него ще се включат осем отбора. Единия отбор е на Асен Бербатов, отбор има и баща му Иван. Откроява се и тимът на Петър Михтарски, в който ще участват Иван Стойчев и Ивайло Иваников, отборът на Ивайло Андонов, на Септември Симитли, Малеш Микрево и колоритния състав на Стойне Илиев, който ще се включат Стефан Гошев, Костадин Герганчев и още много бивши и настоящи футболисти на Пирин.

Състезанието ще бъде подпомогнато и от Аматьорската футболна лига, потвърди за Гонг секретарят на Лигата Валентин Чакъров, който в момента е в Благоевград за работнически турнир.

Отборите ще бъдат разделени на две групи, като победителите ще се срещнат в неделя, а завършилите на второ място ще играят малък финал. На турнира е поканен да присъства и мениджърът на Димитър Бербатов Емил Данчев. Покана най вероятно ще бъде изпратена и на треньор номер 1 на миналия век у нас Димитър Пенев.