Фолкдивата Лияна е от певиците с най-поддържано и атлетично тяло. Малко известен е фактът, че красавицата е бивша републиканска шампионка за девойки на 800 метра.

След един от обичайните й кросове на стадиона на НСА, певицата сподели, че е била шашната от неочаквано предложение отново да се върне на пистата като състезателка. Главният редактор и издател на списание „Атлетика” Антон Бонов и жена му треньорката Ивета Бонова възхитени от върховата форма на бившата спортистка й предложили не на шега да я тренират за нови шампионски титли.

Лияна сама признава, че сега наистина е в по-добра спортна форма от преди и с лекота пробягва 10 км. крос, докато когато тренирала активно правела само по 5 км.

Отдава заслугата както на постоянството й на пистата, така и на упражненията за стегната фигура, които наскоро издаде на dvd. Благодарение на тях освен стройна и слаба снага, певицата се е сдоби и с женствено оформени мускули - нещо, което определено досега не й достигаше. Връщането й на пистата обаче все още е под въпрос, защото тя в момента е изцяло погълната от подготовката за новия й албум, който е почти завършен. Не крие обаче, че предложението доста я е заинтригувало, защото състезанията много й липсват и даже ги сънува. Изпълнителката е решена отново да обуе шпайковете, пък макар и само за едно-две състезания.