Новият световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри шокира боксовия свят с изказването, че съперникът му Владимир Кличков е загубил нарочно на 28 ноември миналата година боя за четирите световни титли!

"Човек не знае какъв ефект върху мислите на един мъж може да има, когато бъди набит, въпреки че се е считал за непобедим. Но аз мисля, че в Германия той може би загуби нарочно - мислил съм и по този въпрос", заяви шокиращо Фюри.

Но защо Кличко би искал да загуби нарочно? Ето обяснението на Фюри: "Ако аз се оттегля и не изляза срещу него, тогава той така или иначе ще си получи коланите. Това е записано в договора. Ако се бия още веднъж срещу него и той ме нокаутира за 10 секунди или за колкото и да е, тогава той ще стане шампион в тежка категория за трети път. Това не са го постигали много - само хора като Мохамед Али."

Насрочиха официална дата за реванша Кличко-Фюри

Реваншът между двамата ще бъде на 9 юли в Манчестър, а според Фюри победа на Кличко ще прати украинеца завинаги в историята на спорта.

Според настоящия световен шампион пък парите също играят голяма роля в евентуалната нарочна загуба на Кличко.

"Кличко (с 64 победи и 3 загуби б.р.) е губил и преди. Не бе като при Джо Калзаг или Фройд Мейуедър, при които значеше много да останат непобедени. Той е бизнесмен, нали?", заяви Фюри, имайки предвид, че Кличко е искал да изкара солидна сума и от реванша.