Белгиецът Филип Жилбер спечели със спринт 9-тия етап от колоездачната обиколка на Испания, а испанецът Хоаким Родригес от отбора на "Катюша" завърши на второ място и запази червената фланелка на лидер в главното индивидуално класиране.

Българският колоездач Данаил Петров от испанския отбор Каха Рурал завърши на 188-мо място в етапа на 8 минути и 44 секунди от победителя Филип Жилбер от общо 194 завършили. След днешния етап Данаил Петров е на 184-то място в генералното класиране на 1 час, 17 минути и 9 секунди след лидера Хоаким Родригес.

Филип Жилбер измина 196,3-километровото разстояние от Андора до Барселона за 4 часа, 45 минути и 28 секунди, като на финала изпревари със спринт лидера Хоаким Родригес, който финишира със същото време. На трето място в етапа е Паоло Тиралонго /Италия/, който финишира на 7 секунди след Жилбер и Родригес.

В главното индивидуално класиране води Хоаким Родригес /Испания/ с 34 часа, 44 минути и 55 секунди, следван от Крис Фрум /Великобритания/ - на 53 секунди, Алберто Контадор /Испания/ - на 1 минута, Алехандро Валверде /Испания/ - на 1,07 минути, и др. Утре е почивен ден в обиколката, която завършва на 9 септември в Мадрид. Във вторник е 10-тият етап - 190 километра от Понтеареас до Санксенсо.