С време от 3 часа, 48 минути и 18 секунди белгиецът Филип Жилбер спечели 12-ия етап от Обиколката на Испания - 171,4 километра от Сиркито де Навара до Билбао.

Жилбер показа отлично каране по трите височини в края на етапа и достигна финала с три секунди аванс пред испанците Алекс Аранбуру и Фернандо Барсело, които завършиха втори и трети с три секунди изоставане. Основната група приключи с пасив от 3:02 минути от Жилбер.

Днешният етап, който в голямата си част бе равнинен, не даде възможности за големия размествания на върха в генералното класиране и червено трико на лидер ще остане на гърба на словенеца Примож Роглич, който има преднина от 1:52 минути пред втория Алехандро Валверде от Испания. Трети е колумбиецът Мигел Анхел Лопес на 2:11 минути зад Роглич.

В петък предстои 13-ият етап от Вуелтата, в който ще бъдат изминати 166,4 километра от Билбао до Алто де Лос Мучачос, като междувременно ще бъдат преодолени и 7 височини./БТА


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.