Бившият кубински президент и настоящ лидер в сянка Фидел Кастро е разгневен от провала на неговите боксьори на Олимпийските игри в Пекин и най-вече от това, че според него те са били ограбени от съдиите.

„Мафията се подигра с правилата на МОК и направи така, че с дръзко ограбване не им позволи да спечелят титла”, заяви Кастро.

Без да споменава имена революционерът добави, че след задкулисни действия двама кубински боксьори са били лишени от победата на полуфиналите.

Фидел се произнесе и по бягството на кубински боксьори в чужбина, за което отново обвини мафията: „Това, което се случи с младите боксьори от нашия тим, бе направо криминално. Кражбата на спортисти от третия свят е истинско престъпление”.

„И в Лондон ще има корумпирани съдии, които ще изиграят своята роля. Освен това ще има и покупка на мускули и мозъци”, заяви Кастро, имайки предвид факта, че много кубински спортисти вече се състезават за други страни, примамени от парите.

В Пекин островитяните извоюваха 24 медала, но само 2 златни, което им отреди 21-о място в класирането по нации. Четири години по-рано в Атина кубинците заеха 11-о място.