„Представи си да създадеш усмивки” - и тази година под това мото стартира ежегодният „Фестивал на бягането”. У нас спортният празник ще бъде в София и Шумен с едновременен старт точно в 11:00 часа на 31 май. В столицата дистанцията е 1800 метра, а стартът пред Храм-паметник „Александър Невски”. В Шумен трасето е 1700 метра, като пробегът започва пред Общината.

„Очакваме над 10 хиляди участници. Подготвени сме за хубав спортен празник. Идеята на „Фестивала на бягането” и тази година е благотворителна. Важно е, че сега обръщаме специално внимание на инвалидите и ще се постараем те да се почувстват максимално съпричастни към спортното шоу. В София вече е потвърдено участието на хора в неравностойно положение, които по една или друга причина съдбата е приковала на инвалидни колички. За тях дистанцията е по-кратка, важно е присъствието им”, споделя пред Гонг главният организатор и двигател на поредния спортен адреналин Анатоли Илиев.

„Фестивалът на бягането” няма състезателен характер, важно е присъствието и усмивките. Много столични училища вече са потвърдили заявките си, същото е и положението в Шумен. Учителите по физическо вече са разлепили плакатите и раздават на своите възпитаници брошурите с регламента за участие. „Фестивалът на бягането” е част от стратегията за масов спорт, положително е, че Общините проявяват съдействие на организаторите.

Талоните и фланелките за участие ще бъдат раздавани от 8:30 до 10:30 на специалните за целта пунктове близо до старта в София и Шумен. Няма възрастови ограничения.
„ Моля желаещите да побързат и да не чакат последния момент”, призова Анатоли Илиев.

Любопитно е, че в Шумен стартът и тази година ще бъде даден с „Черешово топче”.
Важно е да има детски усмивки, а подобен спортен празник със сигурност ще е положителен адреналин и за по-възрастните участници. Не пропускайте и многото награди от „Самсунг”, може да сте един от щастливците във викторината на „Фестивала”.